Alexis Jordan [Biyografi]

in , , , ,


Alexis Jordan
Alexis Jordan

Biyografi

Alexis Jordan (d. 7 Nisan, 1992)[1] Güney Karolinalı Amerikalı oyuncu ve aktrist'tir. Alexis Jordan America's Got Talent yarışmasının ilk sezonunda keşfedilmiş ve ünlü olmuştur. Alexis Jordan Youtube'a koyduğu milyon kere tıklanan videosuyla girmiştir. Daha sonra ise Stargate müzik yapım grubu ve Jay Z tarafından StarRoc/Roc Nation müzik şirketleriyle anlaştı.İlk çıkardığı müzik single'ı Hapiness Eylül 2010'da çıkmıştır, bu single Norveç ve Hollanda'da 1. sıraya kadar yükselmiştir.Bununla birlikte Avustralya ve Birleşik Krallık'ta Top 3'e girmiştir.Alexis Jordan ilk albümünü 25 Şubat 2011'de çıkarmıştır.
Hayatı ve Kariyeri 1992-2008: Önceki Hayatı ve Kariyer Başlangıcı Alexis Jordan Güney Karolinada doğmuştur. Annesi Afro Amerika ve Amerika Yerli kökenlidir ve Babası Avrupa ve Porto Riko kökenlidir.Jordan 3. sınıfta şarkı yazmaya başlamıştır.11 yaşında Santa Clarita, California'ya kardeşleri ve ailesi ile birlikte taşınmıştır.Alexis Jordan 12 yaşında Smokey Robinson ve Stevie Wonder konserlerinde vokal yapmaya başlamıştır. 2006 yılında America's Got Talent yarışmasının seçmelerine katılmıştır.Seçmelerde Whitney Houston'dan I Have Nothing seçlendirmiş ve oldukça böğenilmiştir buna rağmen yarı finale geldiğinde elenmiştir. Daha sonra Atlanta müzik endüstrisine girmiştir.Bu arada Youtube'a demolar yüklemiştir. 2008'de bu videolardan birine tıklama 1 milyonu geçmiştir. Bunu gören Jay Z kendi ortak olduğu 2 yapım şirketi olan StarRoc/Roc Nation imza attırmıştır 2010-Günümüz: Alexis Jordan Alexis Jordan ilk single'ı Hapiness'ı Eylül 2010 yılında çıkarmıştır ve bu single ABD Hot Dance Club Songs listesinde 1'e kadar yükselmiştir.Norveç'te ve Hollanda'da listelerde 1. sıraya kadar yükselmiştir.Avustralya'Da 3. olup 220.000 kopya satarak Jordan'a Australian Recording Industry Association (ARIA)'dan platinyum ödülünü kazandırmıştır.Birleşik Krallık listelerindede 3. sıraya kadar yükselmiştir.Good Girl şarkısı ise şubat 2011 yılında çıkmıştır. UK Singles Chart listesinde 6. sıraya kadar yükselmiştir.İrlanda top 15 listesine girmiştir.Bununla birlikte Jordan'ın Billboard Hot Dance Club Songs listesine soktuğu 2. şarkı olmuştur.İlk kendi albümü ise 25 Şubat 2011 yılında çıkmıştır.Bu albüm Birleşik Krallık UK Albums Chart listesinde 9'uncu,Australian Albums Chart'ta 11'inci olmuştur.Albümünün 3. şarkısı "Hush Hush" 8 Mayıs 2011'de çıkmıştır.T4 on the Beach televizyon programı tarafından "Hush Hush" ve "Good Girl" yorumlanmıştır.Alexis Jordan ve Sean Paul Got 2 Luv U şarkısında düet yapmıştır , Bu şarkı İsviçre ve Bulgaristan listelerine 1. sıraya kadar yükselmiştir.Alexis Jordan Billie Woodruff'un yönettiği Honey 2 filminde bir cameo rolü almıştır Diskografi Albümler 2011 Alexis Jordan Sigele'lar 2010 Happiness 2011 Good Girl Hush Hush Düetler Got 2 Luv U (Sean Paul düet Alexis Jordan) Müzik videoları 2010 "Happiness" Aggressive 2011 "Good Girl" Erik White "Hush Hush" Clifton Bell "Got 2 Luv U" Ben Mor "Say That" Filmografi 2011 Honey 2 Kendisi Cameo rolü 2006 America's Got Talent Kendisi – Contestant Yarı Final Elemeleri 2008 Emily's Reasons Why Not Kız Kardeş Bölüm: "Why Not to Date a Twin" 2010 The Xtra Factor Kendisi 1 bölüm 2011 Adam Hills In Gordon Street Tonight Kendisi The Dome Kendisi Bölüm: "The Dome 57" T4 on the Beach Kendisi – Sanatçı Ödüller ve Adaylıklar Organizasyon 2011 ESKA Music Awards International Hit of the Year ("Happiness") Kazandı MOBO Awards En İyi Uluslararası Sanatçı Adaylık 2011 MTV Avrupa Müzik Ödülleri Best Çıkış Sanatçısı Adaylık

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow SORA on Twitter or read the blog.

GameStick

Özel Teklif

www.benimrentacar.com 'da size özel % 25 indirim fırsatını kaçırmayın.

Kupon Kodunuz: 7356oles

İletİŞİm

s.hacihasanoglu@gmail.com